Блог

Да је здравље највеће богатство, свима је већ добро познато. Здраве навике није лако усвојити, али добра вест је да то није немогуће. Поред снажне воље, корисни савети и препоруке могу вам помоћи да на овом путу будете победник.

У блоговима које смо спремили за вас, од цењених стручњака медицине научите како да бринете о свом здрављу на прави начин и без негативних последица.

“Покрет, као лек за век”

Професоров потпис
Физичка активност и здрави стилови живота у превенцији и лечењу кардио – васкуларних обољења
Прочитајте више
Физичка активност и здрави стилови живота у превенцији и лечењу кардио – васкуларних обољења

Најчешћи термини у савременом животу, који се готово свакодневно помињу су стрес, лечење и превенција. Запуштен, уморан, често без основног знања, савремен човек је инспирација готово свих интересних сфера где је профит примаран и неопходан. Превенција је и осмишљена према профилу неопходног знања и размишљања сваког појединца, како би свест о здрављу била стална и увек активна у помагању остварења циља и суштине здравља, а то је срећан и задовољан човек. С обзиром да је здравље све угроженије, а помоћ све неопходнија, предлажу се програми превенције кроз перманентно образовање као основни пут стицања и усвајања вредносног система који је неопходан за елементарно здравље. По званичним извештајима надлежних институција о здрављу, примарно место угрожености заузимају срце и крвни судови. Такође, је и примећено да су најчешћи узроци кардио-васкуларних обољења: лоше навике ( алкохол, дуван, нездрава храна ) и дефицит кретања као основни етиолошки фактор.