Политика приватности

ПОЛИТИКА КВАЛИТЕТА

Наша компанија Вежбање и Здравље 3МД Д.О.О. Београд-Вождовац, Игњата Јоба 7, 11000 Београд, МБ: 20916036, ПИБ: 108013057, као руковалац подацима (у даљем тексту ВЕЖБАЊЕ И ЗДРВЉЕ 3МД Д.О.О. / Руковалац) разуме колико је приватност података битна и прикупља само најосновније податке потребне за успешно функционисање компаније, wеб сајта и пружање максималног позитивног искуства приликом коришћења наших услуга.

На овај начин, желимо да вас обавестимо о томе како ће се ваши лични подаци користити и у које сврхе, у складу са Законом о заштити података о личности Републике Србије, те смо израдили ову Политику приватности. Циљ ове Политике је и упознавање физичких лица с њиховим правима у прикупљању и даљој обради личних података, све у сврху заштите њихове приватности.

Ова Политика примењује се на целокупно пословање привредног друштва ВЕЖБАЊЕ И ЗДРАВЉЕ 3МД Д.О.О., при чему је циљ Политике на јасан и транспарентан начин упознати све особе чији су лични подаци у питању, с поступцима обраде њихових личних података, њиховим правима те о сврхама у које се њихови подаци обрађују, као и о правном основу за обраду личних података.

Коришћењем овог сајта дајете пристанак на политику приватности и политику приватности колачића што значи прихватање прикупљања, обраде и коришћења твојих података о личности од стране друштва ВЕЖБАЊЕ И ЗДРАВЉЕ 3МД Д.О.О., у складу са Законом о заштити података о личности и укључује услове које ћемо ти описати у наставку овог текста. Лице на које се подаци односе има право да опозове пристанак у сваком тренутку. Опозив пристанка не утиче на допуштеност обраде која је вршена на основу пристанка пре опозива.

Молимо пажљиво прочитајте нашу политику приватности како бисте јасно разумели како сакупљамо, користимо, штитимо, или на неки други начин рукујемо, Вашим личним подацима у складу са политиком приватности нашег сајта.

1 Врсте података које прикупљамо и сврха прикупљања

ВЕЖБАЊЕ И ЗДРАВЉЕ 3МД Д.О.О., прикупља и обрађује податке који се аутоматски прикупљају, податке које нам ви остављате приликом коришћења наших услуга, посете сајту, приликом остављања коментара, приликом заснивања пословног односа са нашом компанијом, заснивања радног односа код нас, а то све подразумева следеће:

Лични подаци клијената и пословних партнера руковаоца: име и презиме, адреса пребивалишта/боравишта, е-маил адреса, број телефона, матични број и други лични подаци садржани у документима и лични подаци у вези извршавања међусобних уговорних обавеза и правних обавеза које из тога произилазе

СВРХА ОБРАДЕ: Омогућавање руковаоцу подацима да пружа услуге својим клијенима и пословним партнерима, односно правни промет роба и услуга и извршавање обавеза из таквих уговорних/пословних односа, а прикупљање и обрада података су законска и уговорна обавеза

Лични подаци које остављате приликом приступа и регистрације на наш интернет сајт као што су Корисничко име, кориснички ИД, лозинка, време, датум и трајање коришћења странице, извор, одговарајућа ИП адреса, други подаци о процесу ,ГПС локација,

коментари, оцене, одговор на коментаре, комуникација остварена на нашем сервису, подаци

које добровољно делиш с нама користећи наш wеб сервис у или апликацију, али и подаци добијени из друштвених мрежа или других јавних база података (нпр. кориснички ИД с других платформи) и други подаци као што су уређај или претраживач са кога сте приступили сајту, информације о интернет провајдеру и друге сличне информације.

СВРХА ОБРАДЕ: Пружање најбољег корисничког искуства приликом боравка на нашој интернет страници, те ради прикупљања маркентишких и статистичких података.

Лични подаци прикупљени приликом посете, регистрације И слања наруџбине као што су

1. Име, Презиме, компанија (необавезно), адреса, број телефона и/или е-адреса, датум рођења, 2. корисничко име, кориснички ИД, лозинка, ниво чланства корисника, 3. коментари, оцене или коментари, комуникација путем е-порука, 4. време, датум и трајање кориштења странице, извор, одговарајућа ИП адреса,другиподациопроцесу,5.ИД уређаја, оперативни систем и одговарајућа верзија или други препознаватељи уређаја, геолокацијски подаци, 6. историја наручивања, 7. подаци које добровољно делиш с нама користећи нашу страницу, апликацију и сл.

СВРХА ОБРАДЕ: Пружање најбољег корисничког искуства приликом боравка на нашој интернет страници, те ради прикупљања маркентишких и статистичких података. Прикупљање података о личности потребно је како бисмо ти могли пружити услугу нашег wеб сервиса. Податке прикупљамо и обрађујемо у складу са законом Републике Србије. Пристанак лица на које се подаци односе, поштовање правних обавеза и легитимни интереси руковаоца је правна основа према којој вршимо обраду података о личности

Лични подаци прикупљени приликом евентуалног видео надзора и друге врсте надзора у свим просторијама друштва ВЕЖБАЊЕ И ЗДРАВЉЕ 3МД Д.О.О., у којима се обављају процеси рада

СВРХА ОБРАДЕ: Сигурност запослених, безбедност имовине запослених и послодавца, те надзор процеса рада.

Уколико сте кандидат за запослење или корисник наших услуга, можемо прикупити информације о Вама и од трећих лица и на други начин путем јавно доступнх подака, информација од агенција за запошљавање или пословних партнера у циљу пружања услуга у складу са законом.

Уколико нас контактирате директно путем маила office@vezbanjeizdravlje.org или неког другог маила, путем интернет сајта, или поделите са нама информације током телефонског разговора, преко друштвених межа, током процеса пријаве за радно место у нашој компанији, можемо Вам поставити питања о Вашем професионалном животу која могу бити значајна за запослење.

1.2. Подаци који се аутоматски прикупљају.

Наш сајт користи колачиће. Колачићи су мали фајлови које сајт, или његов провајдер услуга, пренесе на чврсти диск Вашег рачунара преко веб прегледача (ако то дозволите) који омогућава системима, или сервис провајдерима, да препознају Ваш претраживач и снимају и запамте одређене информације. На пример, они се користе да нам помогну да разумемо Ваша подешавања заснована на претходној или тренутној активности на веб локацији, што нам омогућава да Вам пружимо побољшане услуге. Користимо и колачиће који нам помажу да сакупљамо агрегатне податке о промету сајта и интеракцијама на сајту како бисмо у будућности могли понудити боље искуства на сајту, те колачићи могу прикупљати информације као што су ИП адреса, врста уређаја, јединствени идентификацијски број уређаја, врста претраживача и шира географска локација (нпр. локација на нивоу државе или града).

Више информација о колачићима и начину употребе и функционисања је објашњено у ЛИНК ,,ПОЛИТИКА УПОТРЕБЕ КОЛАЧИЋА“.

2. Сврха прикупљања и даље обраде података

Ваши лични подаци који су дефинисани чланом 1. ове политике приватности, биће прикупљени уколико искажете интересовање за куповину наших производа, у складу са пословном делантошћу наше компаније, или искажете интересовање за друге информације од наше компаније, конкурисање за рад у нашој компанији, приликом заснивања и током трајања радног односа код нас, посетите наш сајт или пошаљете поруку путем контакт форме или емаила или оставите податке путем телефона или на други начин. Сврха прикупљања личних података јесте остваривање контакта или пословног односа са Вама, у вези са Вашим интересовањем, и разумевањем Ваших потреба. Ваши лични подаци ће бити употребљени искључиво у сврхе наведене у овој политици приватности и у друге сврхе прописане законом

3. Начин коришћења података

Подаци које нам доставите користиће се кроз прикупљање, бележење, копирање, претраживање, разврставање, похрањивање, раздвајање, мењање, коришћење, стављање на увид, организовање, чување и прилагођавање прикупљених података.

Све информације које сакупљамо од Вас могу се користити на следеће начине:

Да персонализујмо Ваше искуство на сајту (Ваше информације нам помажу да боље одговоримо на Ваше индивидуалне потребе)

Да побољшамо нашу веб страницу и услуге на основу информација и повратних информација које примимо од Вас

За заштиту нашег сајта (Ваша ИП адреса може бити блокирана ако покушате да на било који начин нанесете било какву штету сајту)

За евентуално слање периодичних мејлова (адреса е-поште коју пружате за обраду налога може се користити за слање информација и ажурирања која се односе на Ваше интересовање, поред примања повремених вести компанија, ажурирања, сродних производа или услуга компаније, реклама итд.

За уговарање и реализацију пословних односа са Вама, или за сврхе обраде пријава за рад у нашој компанији

За прикупљање података у статистичке и маркетингшке сврхе

И осталих активности у складу са пословним актима компаније

4. Информације о корисницима података

Личне податке или било коју другу информацију коју корисник подели са нама не размењујемо са трећим лицима, осим уколико су део процеса пружања услуга. Лични подаци се могу размењивати са интернет провајдерима, хостинг серверима за складиштеје података или са великим пружаоцима интернет услуга као што су Фацебоок, Yоутубе исл. који су повезани са коришћењем сајта, а који обрађују податке у складу са сопственим политикама приватности, те за прикупљање од стране тих трећих лица, руковаоц ВЕЖБАЊЕ И ЗДРАВЉЕ 3МД Д.О.О., није одговоран.

5. Угнеждени садржај

Чланци на овом веб месту могу да садрже угнеждени садржај (нпр. видео снимке, слике, чланке, итд). Угнежђени садржај са других веб места се понаша на потпуно исти начин као да

сте посетили то друго веб место.

Та веб места могу да прикупе податке о Вама, користе колачиће, угнезде додатно праћење од стране треће стране и надгледају Вашу интеракцију са тим угнежђеним садржајем, укључујући праћење Ваше интеракције са угнежђеним садржајем уколико имате налог и пријављени сте на то веб место.

6. Обавезност и правни основ обраде података

Правни основ обраде података је:

ваша сагласност

обрада података је неопходна за извршење уговора односно пословног односа закљученог са Вама, за предузимање радњи, на Ваш захтев, пре закључења уговора.

обрада је неопходна у циљу поштовања правних обавеза руковаоца

обрада је неопходна у циљу заштите животно важних интереса лица на које се подаци односе или другог физичког лица

обрада је неопходна у циљу обављања послова у јавном интересу или извршења законом прописаних овлашћења руковаоца;

обрада је неопходна у циљу остваривања легитимних интереса руковаоца или треће стране, осим ако су над тим интересима претежнији интереси или основна права и слободе лица на које се подаци односе који захтевају заштиту података о личности, а посебно ако је лице на које се подаци односе малолетно лице

Обрада коју врше надлежни органи у посебне сврхе је законита само ако је та обрада неопходна за обављање послова надлежних органа и ако је прописана законом. Таквим законом се одређују најмање циљеви обраде, подаци о личности који се обрађују и сврхе обраде.

Давање сагласности за прикупљање и обраду података је добровољно и можете га опозвати у сваком тренутку. У случају опозива дужни сте да надокнадите све оправдане трошкове и штету који настану у случају опозива.

У смислу Закона о заштити података, ВЕЖБАЊЕ И ЗДРАВЉЕ 3МД Д.О.О., прикупља и обрађује горе наведене личне податке у складу са законом побројаним правним основама, које у сваком конкретном случају важе поједниначно или кумулативно:

Лични подаци о запосленима И кандидатима за запослење. Обрада је неопходна за извршење уговора закљученог са лицем на које се подаци односе или за предузимање радњи, на захтев лица на које се подаци односе, пре закључења уговора // обрада је неопходна у циљу поштовања правних обавеза руковаоца (прописи о радним односима, здравственом, социјалном и пензијском осигурању, прописи о порезима итд);

Лични подаци клијената и пословних партнера ВЕЖБАЊЕ И ЗДРАВЉЕ 3МД Д.О.О., : обрада је неопходна за извршење уговора закљученог са лицем на које се подаци односе или за предузимање радњи, на захтев лица на које се подаци односе, пре закључења уговора // Обрада је неопходна у циљу поштовања правних обавеза руковаоца // Обрада је неопходна у циљу обављања послова у јавном интересу или извршења законом прописаних овлашћења руковаоца // Обрада је неопходна у циљу остваривања легитимних интереса руковаоца или треће стране, осим ако су над тим интересима претежнији интереси или основна права и слободе лица на које се подаци односе који захтевају заштиту података о личности, а посебно ако је лице на које се подаци односе малолетно лице // Обрада је неопходна у циљу заштите животно важних

интереса лица на које се подаци односе или другог физичког лица

Лични подаци које остављате приликом приступа на наш интернет сајт: лице на које се подаци о личности односе је пристало на обраду својих података о личности за једну или више посебно одређених сврха; Обрада је неопходна у циљу остваривања легитимних интереса руковаоца или треће стране

Лични подаци прикупљени приликом евенуалног видео надзора и друге врсте надзора: лице на које се подаци о личности односе је пристало на обраду својих података о личности за једну или више посебно одређених сврха // Обрада је неопходна у циљу остваривања легитимних интереса руковаоца или треће стране, осим ако су над тим интересима претежнији интереси или основна права и слободе лица на које се подаци односе који захтевају заштиту података о личности, а посебно ако је лице на које се подаци односе малолетно лице.

У осталим случајевима, лице је дало дозволу за обраду својих личних података у једну или више одређених сврха.

У случају слања понуда, мишљења, а у складу са упитом или у складу са постојећом пословном сарадњом нас и клијента или запосленог, није потребна дозвола, већ се прикупљање подака сматра легитимним интересом компаније ВЕЖБАЊЕ И ЗДРАВЉЕ 3МД Д.О.О., .

Осим горе наведених правних освноца, копманија ВЕЖБАЊЕ И ЗДРАВЉЕ 3МД Д.О.О., може прикупљати личне податке и у случајевима одређеним законом или одлуком надлежнг органа.

7. Ваша права

Лице на које се подаци односе има право да од руковаоца захтева информацију о томе да ли обрађује његове податке о личности, приступ тим подацима, као и следеће информације:

1) о сврси обраде;

2) о врстама података о личности који се обрађују;

3) о примаоцу или врстама прималаца којима су подаци о личности откривени или ће им бити откривени, а посебно примаоцима у другим државама или међународним организацијама;

4) о предвиђеном року чувања података о личности, или ако то није могуће, о критеријумима за одређивање тог рока.

5) о постојању права да се од руковаоца захтева исправка или брисање његових података о личности, права на ограничење обраде и права на приговор на обраду;

Право на брисање података имате ако:

сврха обраде није јасно одређена;

је сврха обраде измењена, а нису испуњени услови за обраду за ту измењену сврху;

је сврха обраде остварена, односно подаци више нису потребни за остваривање сврхе;

је начин обраде недозвољен;

податак спада у број и врсту података чија је обрада несразмерна сврси;

је податак нетачан, а не може се путем исправке заменити тачним;

се податак обрађује без пристанка или овлашћења заснованог на закону и у другим случајевима када се обрада не може вршити у складу са одредбама Закона.

6) о праву да се поднесе притужба Поверенику;

7) доступне информације о извору података о личности, ако подаци о личности нису прикупљени од лица на које се односе;

8) о постојању поступка аутоматизованог доношења одлуке, укључујући профилисање из члана 38. ст. 1. и 4. овог закона, и, најмање у тим случајевима, сврсисходне информације о логици која се при томе користи, као и о значају и очекиваним последицама те обраде по лице на које се подаци односе. ВЕЖБАЊЕ И ЗДРАВЉЕ 3МД Д.О.О., не користи аутоматизовано доношење одлука укључујући и профилисање.

Ако се подаци о личности преносе у другу државу или међународну организацију, лице на које се односе има право да буде информисано о одговарајућим мерама заштите које се односе на пренос, у складу са чланом 65. овог закона.

У складу са Законом и напред наведеним, имате права да на Ваш захтев будете обавештени да ли се ваши подаци обрађују и у коју сврху, који подаци се обрађују, право на увид у податке који се на Вас односе као и право да захтевате њихову копију. Поред наведеног, имате право да захтевате исправку, допуну, ажурирање, брисање података, пренос као и прекид и привремену обуставу обраде.

Право на прекид и привремену обуставу обраде личних података, имате ако сте оспорили тачност, потпуност и ажурност података, као и право да се ти подаци означе као оспорени, док се не утврди њихова тачност, потпуност и ажурност.

Ако је захтев лица на које се подаци односе очигледно неоснован или претеран, а посебно ако се исти захтев учестало понавља, руковалац може да:

наплати нужне административне трошкове пружања информације, односно поступања по захтеву;

одбије да поступи по захтеву.

Ако желиш искористити било које од наведених права можеш нас контактирати на е-адресу: office@vezbanjeizdravlje.org

Одредбе овог члана не примењују се на обраду коју врше надлежни органи у посебне сврхе.

8. Остале информације битне за обраду Ваших података

Ваши лични подаци ће се обрађивати и чувати док постоји потреба и биће третирани као поверљиве информације. Приступ њима имаће само лица која, с обзиром на опис посла који обављају, треба да буду упознати са Вашим подацима о личности и то само у обиму који је неопходан за обављање њихових послова. Особе овлашћење за обраду података су директор руковаоца подацима, директори сектора, директор службе за људске ресурсе, административни упосленици и други запослени у скаду са дозволом и потребама рада.

У појединим случајевима, личне податке у име руковаоца могу обрађивати и трећа лица попут рачуноводствених или информатичких сервиса као обрађивача података, са којима руковалац има закључен уговор, а којим се и обрађивачи обавезују примењивати све стандарде заштите података о личности.

9. Мере заштите

ВЕЖБАЊЕ И ЗДРАВЉЕ 3МД Д.О.О., ће предузети одговарајуће организационе, техничке и

кадровске мере како би заштитило Ваше податке о личности у складу с важећим законима везано за заштиту података о личности као и стандардима који се примењују на пољу обезбеђења физичке и електронске сигурности података.

Ваши подаци о личности ће бити третирани као поверљиве информације. Приступ њима имаће само лица која, с обзиром на опис посла који обављају у Друштву, треба да буду упознати са Вашим подацима о личности или лица неопходна за релазацију пословног односа са Вама и то само у обиму који је неопходан за обављање њихових послова.

Све информације, поготово оне осетљиве и личне, које размењујете са овим сајтом штите се помоћу технологије Secure Socket Layer (SSL).

10. Измене наше Политике приватности

Задржавамо право да ажурирамо ову Политику приватности с времена на време, у циљу праћења измена у законодавству и техничких иновација. Све измене ступају на снагу моментом објављивања на Сајту. Предлажемо Вам да периодично вршите увид у нашу Политику приватности.

Уколико имамо вашу е-маил адресу, послаћемо вам обавештење о тим променама.

Уколико нисте сагласни са нашом Политиком приватности, молимо Вас да одмах престанете да користите Сајт.

11. Правна средства

У циљу заштите основних права и слобода физичких лица у вези са обрадом, послове праћења примене овог закона у складу са прописаним овлашћењима врши Повереник, као независан државни орган.

Лице на које се подаци односе има право да поднесе притужбу Поверенику ако сматра да је обрада података о његовој личности извршена супротно одредбама овог закона. У поступку по притужби сходно се примењују одредбе закона којим се уређује инспекцијски надзор у делу који се односи на поступање по представкама. Подношење притужбе Поверенику не утиче на право овог лица да покрене друге поступке управне или судске заштите.

Лице на које се подаци односе има право на судску заштиту ако сматра да му је, супротно овом закону, од стране руковаоца или обрађивача радњом обраде његових података о личности повређено право прописано овим законом. Подношење тужбе суду не утиче на право овог лица да покрене друге поступке управне или судске заштите.

12. Остало

Политика приватности ступа на снагу даном објаве.

Уколико имате питања или захтеве у вези са обрадом Ваших података о личности наши контакт подаци су:

Вежбање и Здравље 3МД Д.О.О. Београд-Вождовац, Игњата Јоба 7, 11000 Београд, МБ: 20916036, ПИБ: 108013057

Бројеви телефона: +381 63 360 251

Е-маил: office@vezbanjeizdravlje.org

САГЛАСНОСТ

Овим потврђујем да сам прочитао/ла и разумео/ла ово обавештење о обради података о личности те овим дајем сагласност да ВЕЖБАЊЕ И ЗДРАВЉЕ 3МД Д.О.О., може обрађивати моје податке о личности у складу са овим обавештењем и важећим законима и прописима.