Резултати

Преко 4000 корисника програма Вежбања и здравља постигли су значајне резултате на пољу здравља, избегавши операцију (колена, кичме, кука, рамена, лакта) за коју су били кандидати, као и корекције терапије на кардио-васкуларном, ендокрином и локомоторном систему. У случају када је операција неизбежна, постоји програм припреме и опоравка од операције, који служи да ојача организам и помогне кориснику да се што пре врати у нормалне токове живота. Ово су нека од наших постигнућа.

Р. М. (73)

Р. М. (73 год.)

Применом тренажне технологије, након саобраћајне несреће, успели смо да доведемо до зарастања кука, без операције и хируршке интервенције, и вратимо моторичку и функционалну покретљивост кука. Сматра се да је први пут у свету урађено у струци на овакав начин рада.

С. С. (63)

С. С. (63 год.)

Услед парцијалног прекида кичмене мождине, а обзиром на тежину стања, очекивано је било да ће пацијенткиња врло брзо завршити у колицима. Применом тренажних технологија кретaла се отежано са два штапа у почетку, да би дошла до нивоа да хода без помоћи штапа.

C. J. (70)

C. J. (70 год.)

Услед остеопорозе (разградња коштане масе), спондилозе кичменог стуба (вратног и лумбалног), ограниченe покретљивости коштано зглобног система и неколико транзитних повреда приликом пада, дозираним оптерећењем остеопороза је редукована на ниво остеопеније, одакле се наставља одржавање целокупног тела.

Б. Ц. (53)

Б. Ц. (53 год.)

Дијагноза: Екстрасистоле око 7000 комада у 24 сата (поремећај рада срца). Без иједног лека, постигли смо резултат смањења на 272 систоле (што се сматра сасвим нормалним).

С. П. (62)

С. П. (62 год.)

Након предлога за уградњу вештачког колена, припреме за операцију трајале су 6 месеци. Три недеље уочи операције, пацијенткиња почиње да користи тренажну технологију. Уследио је налаз и резултат од стране ординирајућег лекара, да није потребно радити операцију и да се колено вратило у функцију и покретљивост.

С.С. (62)

С.С. (62 год.)

Услед повреде колена, пацијенту је предложена хируршка интеревенција. Након тромесечне примене тренажних технологија, дошло је до опоравка и хирургија више није била потребна.

Р. Д. (64)

Р. Д. (64 год.)

Кардиоваскуларни и ендокрини пацијент са хормонским поремећајем, и ограниченом моторичком способнoшћу која је била: пешачење до 30 метара са обавезном паузом, из разлога немогућности протока крви ка екстремитетима. Постигнути резултати довели су до могућности да пешачења до 5.000 метара, уз редукцију телесне тежине од 40 килограма и доласка у потпуни хормонски баланс.